5 tipp, hogy mivel tisztítsd a sminkecseteket

Rendszeresen tisztítod a sminkecseteket?
Ha nem, az nagy baj, ugyanis a sok használat után olajos lehet az ecset, rátapadhatnak az elhalt hámsejtek, amik a baktériumok melegágyai. Rendszeres tisztítás hiányában, ezeket a baktériumokat visszajuttatjuk az arcbőrünkre.

Egy átlagos nőnek kéthetente kéne rászánnia néhány percet,ami valljuk be nem sok idő.       1. Tipp: Ecetes folyadék

                     Fél csésze meleg vizet keverj össze negyed csészényi ecettel, majd ebbe áztasd az ecsetet, öblítsd át tiszta vízzel, formázd, végül szárítsd meg.

       2. Tipp: Samponos megoldás 

Egy csészényi vízben oldj fel 1 evőkanálnyi sampont, majd ebben a folyadékban mosd át az ecseteket, amiket ezután öblíts le hideg vízzel és hagyj megszáradni.

       3. Tipp: Teafaolajos megoldás

1 csésze meleg vízben oldj fel egy evőkanálnyi sampont és fél teáskanálnyi teafaolajat, majd az elegyben fürdesd meg az ecseteidet, amiket ezután a szokásos módon kezelj. A teafaolaj egyrészt fertőtlenítő hatású, másrészt puhává varázsolja az ecset szálait, harmadrészt finom illatot ad az ecsetnek.

       4. Tipp: Babasampon  

Ha allergiás reakciód lesz a sima tisztítószerektől, akkor érdemes kipróbálnod a babasamponos átmosást, hisz ezek a kozmetikumok az érzékeny bőrűek számára vannak kifejlesztve és nem mellesleg az illatuk is mennyei.

       5. Tipp: Ecsettisztító+szappan(én mindig ezt használom)

Praktikus ecsettisztító kellék bordázott felülettel. A terméket húzd a mutató és a középső ujjadra, tegyél a bordázott felületére a szappanból/ecsettisztítóból majd a  benedvesített ecsetet kör körös mozdulatokkal tisztítsd meg amíg a hab fehérré nem válik. 
Remélem tudtam segíteni:) Szép napot mindenkinek!
Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Online rendelés (Shein.com)

Külföldön érvényesülni

Könnyen és gyorsan elkészíthető arcpakolások a konyhámból